Boshond
Kwetsbaar

Boshond

Boshonden hebben de vorm van een tekkel: een lang lijf met korte poten maar wel een stompere snuit. Boshonden leven in de wouden en de beboste steppen van noordelijk Zuid-Amerika. Ze jagen meestal overdag in troepen van maximaal tien dieren. Met zo'n jachtgroep kunnen ze zelfs dieren aan van het formaat nandoe en capibara. 's Nachts verblijven ze bij voorkeur in ondergrondse gangen, dikwijls een verlaten hol van een gordeldier. De boshond is niet zo'n beste graver, maar wel een prima zwemmer.