Franciscushaai

Franciscushaai

Deze soort behoort tot de familie van de stierhaaien. Deze trage bodembewonende haaien hebben een brede vierkante kop. Ze hebben twee rugvinnen, elk met een stevige doorn aan de voorzijde. De eieren zijn spiraalvormig. De franciscushaai is 's nachts actief. Hij is grijs of bruin, meestal met kleine donkere stippen. Deze haai legt per keer twee eieren die elk apart in een rotsspleet worden vastgezet. Het duurt 7 tot 9 maanden voor ze uitkomen. De jonge dieren zijn helderder van kleur.