Geeloogpinguïn
Bedreigd

Geeloogpinguïn

Deze middelgrote pinguïn met helder gele ogen komt vooral rond Nieuw-Zeeland voor. Hij broedt niet in kolonies, zoals andere pinguïns, maar als geïsoleerde paren in struikgewas of bos langs de kust. De paarband is hecht. Geeloogpinguïns jagen overdag op vis en pijlinktvis. Ze overnachten op een vaste plek op een zandstrand. De geeloogpinguïn is een van de zeldzaamste pinguïnsoorten.