Grijze reuzenkangoeroe

Grijze reuzenkangoeroe

De grijze reuzenkangoeroe is bijna net zo groot als de rode reuzenkangoeroe. Zijn leefwijze is ook vergelijkbaar met die van de rode. Deze kangoeroes leven iets meer in open bos en vormen kleinere familiegroepen. Daarnaast zijn zowel de mannetjes als de vrouwtjes grijsbruin gekleurd en komt de grijze reuzenkangoeroe bijna uitsluitend in de oostelijke helft van Australiƫ voor. De Westelijke grijze kangoeroe (die verwarrend genoeg in het Zuiden van Australiƫ voorkomt) is een andere soort (Macropus fuliginosus).