Jakhals

Jakhals

Deze jakhalssoort wordt ook goudjakhals genoemd vanwege de gouden tinten van zijn vacht. Deze soort komt niet alleen in Afrika voor maar ook in zuidelijk Europa en Aziƫ. Gewoonlijk leven ze in paren, maar op plekken met veel voedsel vormen ze ook wel groepen. Ze eten vaak aas en afval. De jakhals is vooral 's nachts actief en wordt overdag niet veel gezien. Wel worden ze vaak aangetroffen in de buurt van steden, vooral bij vuilnisbelten.