Juan-Fernández zeebeer
Kwetsbaar

Juan-Fernández zeebeer

De Juan-Fernández zeebeer komt voornamelijk voor rond de Juan-Fernandez eilanden bij Chili. Deze zeebeer is zwart van kleur en heeft relatief lange flippers en een spitse snuit. Deze soort was zo goed als uitgeroeid in de 16e tot de 19e eeuw. Pas in 1965 is deze zeebeer herontdekt en de populatie groeit nu snel (20% per jaar). Er zijn nu naar schatting zo'n 750 tot 800 dieren.