Keizerspinguïn

Keizerspinguïn

De keizerspinguïn is de grootste pinguïn. Een slag groter nog dan de koningspinguïn, waar hij op lijkt (de vorm en kleur van de wangvlek verschilt duidelijk: bij de koningspinguïn is die helder oranje en gesloten). Het broedgedrag van deze soort is uitzonderlijk. Vooral de plaats en tijd: op de zuidpool tijdens de winter. Het mannetje broedt het enige ei uit tussen zijn voeten en buikplooi. Keizerspinguïns kunnen erg goed zwemmen en duiken tot meer dan 500 meter diep.