Maleise tijger
Ernstig bedreigd

Maleise tijger

Deze ondersoort van de tijger wordt pas sinds 2004 onderscheiden. Tot die tijd werden deze tijgers tot de Indo-Chinese tijger gerekend.

Zoals hun naam aangeeft leven ze in Maleisiƫ. Hun verspreidingsgebied (het Maleisisch schiereiland) grenst aan dat van de Indo-Chinese tijger. De scheiding loopt bij de Istmus van Kra (het smalste deel van het schiereliand, bij de zuidelijkste punt van Myanmar).

Er leven naar schatting nog maar zo'n 250 Maleise tijgers in het wild.