Narwal
Bijna bedreigd

Narwal

De narwal is de meest noordelijk voorkomende walvisachtige. De staartvin is bol en de flippers zijn naar boven omgekruld. Bij geboorte zijn de dieren egaal grijs van kleur, later worden ze donkergevlekt. Narwals hebben slechts twee tanden in de bovenkaak. Bij mannetjes groeit de linkertand uit tot een enorme slagtand, die wel drie meter lang kan worden. Ze gebruiken de tand bij onderlinge duels in de voortplantingstijd. Een enkele keer groeien beide tanden door en heeft een man twee 'hoorns'. De vrouwtjes hebben zelden een slagtand.