Orka

Orka

De orka is een erg grote dolfijn. Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn opvallende zwart-witte tekening en zijn tot 1,8 m hoge rugvin. Orka's leven doorgaans in kleine groepen, geleid door een ouder vrouwtje dat gewoonlijk de moeder van de meeste groepsleden is. De groepen zijn hecht. Elke groep heeft een eigen repertoire aan geluiden, een eigen dialect. Orka's zijn de 'wolven van de zee'. Ze jagen meestal in groepsverband op vis, maar ook op zeeleeuwen, pinguïns en zelfs op walvissen.