Pauw

Pauw

De pauw is vooral bekend als siervogel in parken en kinderboerderijen, maar in India leeft deze vogel in het wild. De staart van het mannetje is indrukwekend, vooral als hij hem als een waaier uitspreidt om een vrouwtje te imponeren. De lange veren met ogen zijn de bovenstaartdekveren, de eigenlijke staartveren ondersteunen de waaier. De haan heeft ook een ver-klinkende miauwende roep. Het mannetje paart met meerdere vrouwtjes. Hij bekommert zich niet om de eieren en jongen. Zoals veel hoenders zoeken pauwen hun eten op de grond en slapen in een boom.