Quokka
Kwetsbaar

Quokka

De quokka is een kleine kangoeroe. Hij is niet groter dan een haas en lijkt wel wat op een beverrat. Ze bewegen echter als kangoeroes en ze hebben uiteraard ook een buidel. Quokka's leven voornamelijk in moerasgebieden. Op veel plekken op het vaste land zijn ze zeldzaam geworden, ondermeer doordat ze bejaagd worden door vossen die in Australiƫ zijn ingevoerd. Op twee eilanden voor de Zuidwest-kust komen ze nog wel volop voor en vormen de weinig schuwe mini-kangoeroes een attractie voor de toeristen die de eilanden bezoeken.