Sneeuwstormvogel

Sneeuwstormvogel

Naast de keizerspinguïn en de Adéliepinguïn, is deze sneeuwwitte stormvogel een van de weinige vogels die op het vasteland van Antarctica broeden. Zelfs op ijsvrije plekken 300 kilometer landinwaarts zijn hun nesten te vinden. Geschikte broedplaatsen zijn beperkt in aantal en worden tegen soortgenoten verdedigd door met stinkende olie te spugen.