Walrus
Kwetsbaar

Walrus

De walrus neemt een aparte plaats in naast de zeehonden en zeeleeuwen: de voorpoten lijken op die van een zeeleeuw en de achterpoten meer op die van een zeehond. Hij heeft opvallende slagtanden en een borstelsnor. Zijn huid is kaneel-bruin van kleur en wordt lichter naarmate de dieren ouder worden. Ook als de dieren koud zijn (als ze net uit het water komen) zijn ze licht van kleur. Het voedsel van de walrus bestaat uit bodemdieren, zoals oesters. Hij vindt die op de tast met zijn snorharen. Daarna maakt hij ze vrij door een waterstraal over de bodem te blazen en het schelpdier uit de schelp te zuigen.