Veilig oerwoud voor de gorilla

Veilig oerwoud voor de gorilla

Mensapen, zoals de gorilla, zijn heel intelligent. In gevangenschap kun je ze van alles leren, zelfs gebarentaal!

Ze hebben hun verstand in het wild vooral nodig om met elkaar te kunnen communiceren en voedsel te zoeken. Hele bijzondere dieren dus!

Veilig oerwoud

Als we de gorilla’s een kans willen geven om te herstellen en te overleven dan moeten we ervoor zorgen dat hun bos veilig is. Het is alleen moeilijk dat voor elkaar te krijgen. In veel Afrikaanse landen waar gorilla’s leven, heerst namelijk oorlog. Zonder bos kan de gorilla niet leven. Dat betekent dus: kappen met kappen!

Kleine berggorilla klautert op rug van moeder

Rangers en toeristen

In Afrika zijn daarom parkrangers en -wachters getraind om de bossen te controleren op stropers. Ook kunnen zij de apen goed in de gaten houden.

Veel mensen zijn afhankelijk geworden van het vlees van onder andere gorilla’s. Daarom proberen wij de bevolking in te laten zien dat je ook op andere manieren kunt eten en geld kunt verdienen. Bijvoorbeeld door toeristen toe te laten in de bossen, die dan voor veel geld op een afstand naar de mooie dieren kunnen kijken.

Jonge gorilla zit in het gras
8 weetjes over gorilla's
De gorilla is de allergrootste aap ter wereld. Maar dat hij tot wel 30 kilo groenten per dag eet wist je misschien nog niet.
Lees meer