Kook zonder vinnen!

Kook zonder vinnen!

Maak eens Yú Chì (haaienvinnensoep) zonder haai voor je vrienden of familie. Veel lekkerder!

Ingrediënten

  • 1 hele (biologische) kip
  • 1 ei
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 schijfjes gember
  • 1 prei
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 2 eetlepel ketjap asin (zoute ketjap)
  • zout en peper

    Bereiding

    1. Kook de kip in 1 liter water, haal hem uit de pan en pluk de kip heel fijn.
    2. Snijd prei, gember en knoflook fijn. Bak de gember en knoflook in een klein beetje olie. Voeg de kippenbouillon toe en doe de kip erbij. Breng de soep op smaak met de zoute ketjap, zout en peper en bind de soep met aardappelzetmeel (maar maak de soep niet te dik!).
    3. Giet er, als de soep kookt, onder voortdurend roeren het geklutste ei bij.
    4. Zet het fornhuis uit en voeg de prei toe.
    Echte haaienvinnensoep ziet er vet vies uit!
    Echte haaienvinnensoep ziet er vet vies uit!
    School Hamerhaaien
    31 weetjes over haaien
    De haai kan goed zwemmen en is sterk, heeft vinnen en scherpe tanden. Lees nog meer feitjes over de haai.
    Lees meer