IJs voor de ijsbeer

IJs voor de ijsbeer

Voor de ijsbeer is natuurlijk één ding het allerbelangrijkst. Je raadt het al: ijs!

Daarom doet WNF haar best om het Noordpoolgebied te beschermen; want daar leeft en jaagt de ijsbeer en krijgen de vrouwtjes hun jongen. We volgen daarom een aantal ijsberen met zenders om onderzoek te doen naar waar ze vooral voorkomen op de Noordpool.

WNF zet zich over de hele wereld in om verandering van het klimaat tegen te gaan.

Als de aarde minder (snel) opwarmt, blijft er ten minste nog wat ijs over voor de ijsbeer! We moedigen mensen en bedrijven aan om zo verantwoord mogelijk te leven, dus door bijvoorbeeld minder met de auto of met het vliegtuig te reizen of door minder vlees te eten. Als iedereen hier aan mee zou werken zou dat geweldig nieuws zijn voor de ijsbeer!

Sterke schepen

WNF zorgt er ook voor dat er strenge regels zijn voor schepen en voor olie- en gasbedrijven. Schepen moeten sterker gebouwd worden, zodat ze niet gelijk zinken als ze tegen een ijsschots aanvaren!

Trainingen

Ook willen we natuurlijk mensen beschermen die ijsberen tegen kunnen komen. Als er te weinig ijs is om op te kunnen jagen, gaat de ijsbeer aan land op zoek naar eten. Als ze dicht bij mensen komen, kunnen ijsberen best gevaarlijk zijn. Al helemaal als ze honger hebben!

Daarom geven we de mensen in Rusland trainingen waardoor ze weten hoe ze ijsberen goed kunnen verjagen.

Een ijsbeer moeder met haar twee pups op het ijs
Spreekbeurt over pooldieren
Wil jij alle kinderen in je klas vertellen over pooldieren? Houd dan je spreekbeurt over deze bijzondere dieren.
Lees meer