10 tips om een natuurbeschermer op school te zijn

10 tips om een natuurbeschermer op school te zijn

Ook op school kun je voor de natuur zorgen! Door bijvoorbeeld een broodtrommel en een drinkfles te gebruiken. Maar ook je schoolboeken en je etui kan je op een natuurvriendelijke manier kaften en pimpen.

Een dosis fantasie en handige vingers komen goed van pas. Lees onze 11 handige tips!

1. Een broodtrommel

Eet je ’s middags je boterhammen op school op? Neem ze dan mee in een trommel in plaats van plastic zakjes! Je boterhammen blijven lekker vers en het is bovendien goed voor het milieu. 

2. Dorst?

Een natuurbeschermer heeft ook een drinkfles. Zo hoef je niet steeds een plastic flesje of een blikje mee te nemen. Heb je er al aan gedacht jouw drinkfles te pimpen? Je kunt er bijvoorbeeld met een stift in mooie letters je naam op schrijven.

3. Maak je eigen schoolspullen

Uit afval of oude kleding kan je heel wat leuke schoolspulletjes maken. Jill legt je uit hoe je bijvoorbeeld je eigen etui maakt! Haal al het materiaal uit oude kleding.

4. Ga met de fiets naar school

Een echte natuurbeschermer komt met de fiets naar school. Hoe minder auto’s in het verkeer, hoe beter voor het milieu en je eigen longen. En het is nog eens leuk en gezond ook!

5. Maak je tussendoortjes zelf

Iets lekker in de pauzes hoeft niet altijd voor extra afval te zorgen. Bak zelf koekjes of neem een stuk fruit mee voor als je honger krijgt.

6. Kaft je boeken met krantenpapier

Je boeken kaften kan je gemakkelijk met krantenpapier of oud papier. En je kunt je boeken daarna ook nog versieren met leuke foto’s van dieren uit de Ranger Report.

7. Van oud naar nieuw

Schoolspullen hoef je niet nieuw te kopen. Bij de kringloop vind je heel wat spulletjes voor weinig geld. Met een beetje fantasie maak je er echt iets leuk van!

8. Gebruik gerecycled papier

Als je papier gebruikt, kun je het beste kiezen voor gerecycled papier of een notitieboekje van bamboo. En je kunt natuurlijk ook je eigen notitieboekje maken uit kladpapier.

9. Lekker vegetarisch

Voer jij een veggiedag in. Eén dag in de week geen vlees is al een goede stap vooruit! Misschien krijg je de smaak te pakken en word je een echte vegetariër.

10. FSC potloden

Kies voor houten potloden met een FSC label. Het FSC label wil zeggen dat het hout op een duurzame manier is geoogst.

Kleine gorilla hangt op de moeder in Virunga

11. Lettertype

Gebruik het lettertype Century Gothic in plaats van Arial als je iets uit moet printen. Dan gebruik je 30% minder inkt!

7 tips om minder plastic te gebruiken
7 tips om minder plastic te gebruiken
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er minder plastic in zee komt? Het begint met deze 6 tips.
Lees meer
Tijgerwelp in India
Houd je spreekbeurt over dieren, de aarde of het WNF
Wil jij in op school vertellen over hoe bijzonder onze aarde is, je favo dier of over het Wereld Natuur Fonds? Download hier gratis alle informatie!
Lees meer