5 tips om te consuminderen

5 tips om te consuminderen

We kopen met zijn allen heel veel spullen. Al die spullen moeten worden ingepakt, vervoerd en uiteindelijk weer vernietigd. En dat is heel belastend voor het milieu. De hoogste tijd om te consuminderen: minder consumeren (kopen).

Tip 1

Als je iets in de winkel ziet liggen wat je wil hebben, wacht dan een paar dagen. Zo weet je zeker dat het geen impulsaankoop is en kan je bij jezelf nagaan of je dit écht nodig hebt.  

Tip 2

Koop bij tweedehands winkels of op Marktplaats. Als je spullen tweedehands koopt, wordt de afvalberg niet groter!

Tip 3

Van ruilen komt niet altijd huilen 😉. Organiseer gezellige kleding of speelgoed/boeken ruil-party’s met je vrienden en vriendinnen. Dat spel waar jij op uitgekeken bent, maakt een ander misschien wel heel blij.  

Tip 4

Gooi dingen niet meteen weg als ze kapot gaan. Vaak kan het nog gerepareerd worden en dan is het zonder om te vervangen.

Tip 5

Als je toch iets nieuws gaat kopen, let dan op het materiaal waarvan het gemaakt is. Kun je het recyclen? Als je dit niet weet, vraag het aan de winkel waar je het koopt!

Deze aangespoelde walvis had 115 plastic bekertjes in zijn maag
Deze aangespoelde walvis had 115 plastic bekertjes in zijn maag
Het plastic-probleem wordt steeds groter. Nu is er weer een walvis aangespoeld in Indonesië met heel veel afval in zijn maag.
Lees meer
Dagelijkse duurzame tips!
Dagelijkse duurzame tips!
Wist je dat ook jij elke dag de natuur kan helpen? Van opstaan tot weer slapen gaan. Met deze simpele tips bespaar je niet alleen energie, maar ook je portemonnee (en die van je ouders)!
Lees meer
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Wil jij iets doen voor het klimaat, wilde dieren en de natuur? Word dan WWF-Ranger!
Lees meer