7 Tips om water te besparen

7 Tips om water te besparen

Op warme dagen gebruiken we met z’n allen miljoenen liters water. Bekijk deze 7 tips om water te besparen.

Op warme dagen gebruiken we met z’n allen miljoenen liters water. Om de planten water te geven, het badje te vullen of om te douchen. Om watertekort tegen te gaan, is het goed om te bezuinigen. Wij geven je 7 tips om water te besparen in en om huis.

In de tuin

  1. Het beste is om je planten in je tuin 's ochtends voor de zon op komt water te geven. Dan heeft het water tijd om in de grond te trekken en verdampt het minder snel. Je kunt je planten er ook aan laten wennen dat ze het met minder water moeten doen. Geef ze 1 keer per week veel water, in plaats van elke dag een beetje. Zo zullen de wortels dieper de grond in groeien om water te zoeken.
  2. Lekker zo'n zwembadje in de tuin! Als het water vies is geworden, laat het dan niet zomaar weglopen, maar verdeel het over de planten.
  3. Regent het een keer? Probeer al dat regenwater dan zo goed mogelijk op te vangen.

In huis

  1. Het water uit je droger, kun je goed gebruiken voor je planten.
  2. Het duurt altijd een tijdje voordat er warm water uit de kraan komt. Van het koude water op en geef het aan je planten. Hetzelfde kun je doen met het water dat je overhoudt als je pasta of rijst kookt.
  3. Een simpele: douche zo kort mogelijk en zorg voor een waterbesparende douchekop. Draai alleen een wasje als de wasmachine helemaal vol zit.
  4. Is de auto vies? Was deze in de wasstraat (helaas, geen heitje voor karweitje dus). Een autowasstraat verbruikt gemiddeld maar 15 liter water. Als je de auto zelf wast dan verbruik je gemiddeld maar liefst 75 liter water!
 Gratis naar de leukste parken
Gratis naar de leukste parken
WWF-Rangers kunnen gratis of met korting naar de leukste uitjes in heel Nederland! Bekijk snel welke parken je gratis of met korting kunt bezoeken. Nog geen WWF-Ranger? Meld je dan aan!
Lees meer
Meisje op een rots bij het strand
9 tips voor een duurzame vakantie
Het is bijna zomervakantie! Tijd om er lekker op uit te gaan. Maar hoe doe je dat duurzaam? Wij geven je 8 tips
Lees meer
10 tips om een natuurbeschermer op school te zijn
10 tips om een natuurbeschermer op school te zijn
Ook op school kun je een echte natuurbeschermer zijn! Door bijvoorbeeld steeds een broodtrommel en een drinkfles te gebruiken. We geven je nog 10 extra tips.
Lees meer