Dit heeft WNF-Rangerclub in 50 jaar gedaan!

Dit heeft WNF-Rangerclub in 50 jaar gedaan!

De WNF-Rangerclub bestaat al 50 jaar! En in die jaren hebben we natuurlijk, dankzij alle Rangers, hele mooie dingen gedaan. Wat precies? Dat lees je hier.

In 1967 is de WNF-Rangerclub gestart. En natuurlijk kwamen ook de allereerste WNF-Rangers in actie voor dieren, zoals de panda, schildpad en orang-oetan.

1973
Het allereerste project was in 1973. En dat haalde wel 175.000 gulden op (dat is omgerekend zo’n 70.500 euro). Het geld ging naar de bescherming van tijgers in Bangladesh.  

De Panda
In 2004 kwamen de Rangers in actie voor de panda. Er werd een recordbedrag van € 775.575 ,- opgehaald. Met dat geld zijn er hekken weggehaald in de gebieden waar panda’s leven, zodat ze weer vrij rond konden lopen. En dat was een succes! In 1987 waren er nog maar zo’n 800 panda’s en dus waren ze in gevaar. In 2016 zijn ze opnieuw geteld en waren het er zoveel dat ze niet meer bedreigd, maar kwetsbaar zijn.

Bevers
In 1988 leefden er helemaal geen bevers meer in Nederland. Daarom werd er in 1988 actie gevoerd en werend er bevers uitgezet in natuurgebied de Biesbosch. Nu gaat het weer goed met de bever en is hij niet meer weg te denken uit het natuurlandschap

Tropisch regenwoud
WNF-Rangers voeren niet alleen actie voor dieren, maar ook voor gebieden. In 1991 kocht de WNF-Rangerclub een regenwoud in Costa Rica. In het woud leven prachtige dieren, zoals de gifkikker en de jaguar. Het gebied werd omgedoopt tot Het Tropisch Rangerwoud.

Rangerwaard
Niek Roozen is er net nog geweest; de Rangerwaard. Tot 1992 was het een gebied waar mais op verbouwd werd. Met geld dat tijdens een Rangeractie is opgehaald, heeft de WNF-Rangerclub het gebied Millingerwaard gekocht. Vanaf dat moment heet het de Rangerwaard en kunnen er weer heel veel planten en dieren groeien en leven.

Niek kwam langs bij WNF!
Niek kwam langs bij WNF!
Niek Roozen kwam langs bij het WNF. Hij kreeg van de baas van WNF, Kirsten, een moeilijke opdracht. Maar waarom en welke opdracht? Check de video...
Lees meer
Niek rozen
Niek is in de Rangerwaard
Niek Roozen kreeg van Kirsten, de baas van WNF coördinaten. Check of Niek de weg weet te vinden!
Lees meer
BN-ers feliciteren de WNF-Rangerclub
BN-ers feliciteren de WNF-Rangerclub
De Rangerclub bestaat 50 jaar! Lees wat zij van de TamTam, Hupie en het WNF vinden.
Lees meer