Lilly voert actie voor een schonere wereld

Lilly voert actie voor een schonere wereld

De 10-jarige Lilly uit Zeist is nu een echte natuurbeschermer. Ze verzamelt plastic en ander afval op weg naar huis en in haar vrije tijd. Af en toe doet ze dat samen met haar opa. Die is natuurlijk net als haar moeder apetrots op Lilly!
Lilly zit in haar voortuin met haar buit uitgestald

Sigarettendoosjes

Inmiddels heeft ze al meer dan 100 kilo afval opgehaald tijdens haar clean ups! Dat is evenveel als een volwassen reuzenpanda weegt. "Ik vind het vaakst lege sigarettendoosjes op straat! Daar vinden we er altijd héél veel van. Maar plastic vind ik erger, want dat is gevaarlijker voor dieren en de natuur."

Meer dan opruimen

Naast het verzamelen van afval wil ze iedereen vragen om alles gewoon in de afvalbak te gooien: "Als we weer opgeruimd hebben, leggen we al het afval in de voortuin en maken we er altijd foto's van. Die posten we op Facebook zodat iedereen kan zien wat ermee gebeurt." Lilly heeft meer dan 1300 volgers, die allemaal zien hoe goed ze bezig is.

Plastic Whale Conference

Dat ze goed bezig is, vinden ze ook in het buitenland. Zo mocht Lilly naar de Plastic Whale Conference in Noorwegen. Kenneth Bruvik, die zich ook inzet voor het milieu in Noorwegen, nodigde haar speciaal uit om mee te doen aan een grote schoonmaakactie aan de kust.

Wil je meer weten over Lilly en haar acties? Kijk dan hier.

In actie tegen klimaat-verandering
In actie tegen klimaat-verandering
WNF werkt hard om de natuur te beschermen. Maar daarbij hebben we ook hulp nodig van overheden, bedrijven en van jou!
Lees meer
Kom naar onze evenementen
Kom naar onze evenementen
De vrijwilligers van het Wereld Natuur Fonds organiseren vaak activiteiten voor enthousiaste WNF-Rangers. Kijk wat er te doen is bij jou in de buurt!
Lees meer
Kees voert actie in korte broek
Kees voert actie in korte broek
Geld ophalen voor bedreigde dieren kun je op allerlei manieren doen. Maar Kees heeft een wel heel bijzondere manier om actie te voeren.
Lees meer