Maleisië stuurt afval terug

Maleisië stuurt afval terug

Maleisië stuurt zestig containers, met in totaal 3.000 ton plastic afval, terug naar landen waar het vandaan komt.

We produceren zoveel afval dat sommige landen niet weten waar we er mee moeten blijven. Een deel belandt in de oceanen en een deel komt in ontwikkelingslanden terecht, Maleisië. Maar dat accepteren ze niet langer.

"We dringen er bij de ontwikkelde landen op aan om te stoppen met het verzenden van afval naar ontwikkelingslanden", zegt de Maleisische minister.
Volgens haar werden de containers "illegaal het land binnengebracht". Het gaat om plastic kabels, oude cd’s en bergen huisvuil. 

Het afval wordt teruggestuurd naar onder meer de Spanje, Verenigde Staten, Japan, Frankrijk, Canada, Australië en Engeland.

Er zijn in de afgelopen maanden tientallen recyclingfabrieken in Maleisië opgedoken, waarvan vele geen exploitatievergunning hebben. Omwonenden klagen over milieuproblemen.

School haalt geld op met lasergame
School haalt geld op met lasergame
Een eenvoudige sponsorloop organiseren was een optie, maar het werd een laserjungle voor WWF. Daarmee haalde een de Elckerlycschool geld op voor het Wereld Natuur Fonds.
Lees meer
Janouk nieuwe ambassadeur WWF-Rangers
Janouk nieuwe ambassadeur WWF-Rangers
Samen met Niek Roozen komt ze in actie voor de natuur en wilde dieren. Én is ze het gezicht van Toekomstkunde, het lesprogramma over natuur en wilde dieren voor groep 5 t/m 8.
Lees meer
Rangeractie 2019
Rangeractie 2019
Dit jaar voeren we actie voor de zeeschildpad! Doe jij mee?
Lees meer