Raad van Kinderen denkt mee over duurzaam leven

Raad van Kinderen denkt mee over duurzaam leven

“De mens is zelf het grootste gevaar voor de planeet”. Dat was een van de reacties van kinderen van de Daltonschool Neptunus in Amsterdam.

Zij zitten in de Raad van Kinderen. De komende tijd zullen zij antwoord zoeken op de vraag:  Hoe kan het Wereld Natuur Fonds zorgen dat duurzaam gedrag net zo normaal wordt als je tandenpoetsen?

Het is een moeilijke vraag, maar tijdens de start werden al heel veel oplossingen bedacht. Maar moet je met een streng vingertje naar mensen wijzen of moet je mensen zelf laten kiezen hoe ze leven? En hoe maak je het leuk om duurzaam te leven? Daar gaan de kinderen ook mee aan de slag.

De kinderen gaan de komende tijd dus hard aan de slag met deze vraag. “Eigenlijk zijn er te veel mensen op de wereld. Een deel van de mensen zouden kunnen verhuizen naar een andere planeet” Alleen zou dat ook passen bij het WNF? WNF gaat voor een wereld waar mensen en dieren in harmonie samen leven. Daar gaan de kinderen nog eens over nadenken.

Heb jij een goede oplossing voor deze vraag? Laat het ons weten!


Elke keer helpt de Raad van Kinderen een bedrijf met een vraag of probleem. Deze keer helpt de raad het WNF. Dat betekent dat WNF een vraag moest bedenken waar kinderen over na kunnen denken. In de video zie je wat Raad van Kinderen precies doet:

Dagelijkse duurzame tips!
Dagelijkse duurzame tips!
Wist je dat ook jij elke dag de natuur kan helpen? Van opstaan tot weer slapen gaan. Met deze simpele tips bespaar je niet alleen energie, maar ook je portemonnee (en die van je ouders)!
Lees meer