Raad van Kinderen denkt mee over duurzaam leven

Raad van Kinderen denkt mee over duurzaam leven

Hoe kan het Wereld Natuur Fonds zorgen dat duurzaam leven net zo normaal wordt als je tandenpoetsen? Daar heeft de Raad van Kinderen iets op bedacht!

De kinderen van de Neptunusschool uit Amsterdam dachten een tijd lang na over deze moeilijke vraag. En moet je dan met een streng vingertje naar mensen wijzen of moet je mensen zelf laten kiezen hoe ze leven? En hoe maak je het leuk om duurzaam te leven? Begin mei waren ze eruit en vertelden ze hun idee aan WNF-ambassadeur André Kuipers.

Het idee

Het idee is simpel: organiseer een afval-challenge. Als je je afval inlevert, krijg je er iets leuks voor terug. Aan het begin van de challenge krijgen kinderen een rugzak (een Prultas) én een stamper met een koker. Met de stamper kun je dan het afval dat je vindt, fijnstampen in de koker, zodat je nóg meer afval kan verzamelen.

Je leest alles over de ideeën in de Ranger Report van september 2018. Heb jij ondertussen ook een goede oplossing? Laat het ons weten!

Raad van Kinderen

Elke keer helpt de Raad van Kinderen een bedrijf met een vraag of probleem. Deze keer helpt de raad WNF. Dat betekent dat WNF een vraag moest bedenken waar kinderen over na kunnen denken. In de video zie je wat Raad van Kinderen precies doet:

Dagelijkse duurzame tips!
Dagelijkse duurzame tips!
Wist je dat ook jij elke dag de natuur kan helpen? Van opstaan tot weer slapen gaan. Met deze simpele tips bespaar je niet alleen energie, maar ook je portemonnee (en die van je ouders)!
Lees meer
Gratis een Ranger Report ontvangen?
Gratis een Ranger Report ontvangen?
Vraag hier gratis een proefnummer aan! WNF-Ranger Report is er ook voor blinden en slechtzienden.
Lees meer