Schminken als een panda

Schminken als een panda

Op een echte panda lijken? Laat jezelf dan schminken! We leggen precies uit hoe het moet.

Wat heb je nodig:

- een volwassene
- witte pancake
- zwarte waterschmink
- een sponsje
- een penseel
- een bakje water
- een rol keukenpapier of toiletpapier
- een schaar
- een haarband

Als je het eventueel hebt:
- haarschuifspelden
- haarelastiekjes
- rode schmink of rode blusher
- glittergel

Schminken

We beginnen met het doormidden knippen van het sponsje. Dit werkt straks makkelijker dan een ronde spons. Maak de spons een beetje vochtig. Als het sponsje te nat is loopt de schmink uit en wordt je werk vlekkerig.

Wrijf het sponsje met het platte, doorgeknipte vlak lichtjes over de pancake. Probeer op de rug van je hand uit of er voldoende pancake op het sponsje is. Als het sponsje te droog is, bevochtig je deze door alleen je vingertoppen in het water te steken en deze dan over het sponsje te vegen. Het sponsje is dan weer vochtig genoeg.

Begin met de platte kant van je sponsje een cirkel om het gezicht te tekenen. Schmink met een hoek van de spons de diepten bij de neus. Vul dan de rest van het gezicht in. Eerst vegen en gelijk daarna deppen, dan krijg je een mooi egaal vlak. Rond de ogen mag je overslaan, want dat wordt straks toch zwart.

Het penseel maak je eerst nat en strijk daarna met de platte kant over de waterschmink. Zo blijft het penseel mooi plat. Je kan dan brede lijnen trekken, maar met de punt kun je ook heel dunne lijntjes trekken.

Als iemand lenzen draagt, wees dan voorzicht bij de ogen. Teken eerst de omtrekken van de zwarte ogen. Heb je geen vaste hand dan kan je eventueel je pink op een vast punt op het gezicht laten rusten. Neem wat afstand om te kijken of de tekeningen symmetrisch zijn.

Dan laat je het model omhoog kijken en trek je met je wijsvinger het ooglid omlaag en breng je de schmink onder het oog aan. Zo knippert het model minder snel met de ogen. Laat nu het model de ogen zachtjes sluiten. Dan trek je met je duim de wenkbrauw omhoog en kan je het ooglid zwart maken. Vul de rest van het zwarte vlak in. Als je beide ogen hebt gedaan, ga je verder met het neusje.

Maak alleen de voorkant van de neus zwart, want anders wordt het meer een zwarte clownsneus. Vanuit het midden van de onderkant van het neusje trek je een dun lijntje recht naar beneden naar de bovenlip. Trek een lijn langs de bovenrand van de bovenlip en ga in de mondhoeken met een boogje weer omhoog. Maak dan de bovenlip zwart. Op de onderlip maak je een boogje en die maak je ook zwart. Aan weerzijde van het streepje onder het neusje maak je met een punt van je penseel wat zwarte stippen (aan elke kant ongeveer een vijftal stipjes).

Tot slot trek je met de dunne kant van het penseel op elke wang een drietal snorharen. De panda is nu klaar.

Heeft jouw model lang haar en heb je nog tijd over dan kan je ook pandaoortjes maken. Van twee haarlokken maak je knotjes die je met een elastiekje en eventueel een haarschuifspeld vastzet. Als je eventueel nog wat rode rouge of waterschmink hebt dan kan je de panda nog een vrolijker gezichtje geven door met een droge vinger wat rouge of waterschmink op de wangen aan te brengen.

Nu heb je een complete WNF-panda gemaakt. Ziet die er nu niet fantastisch uit? Veel succes! Stuur je foto van de panda in naar inzending@wwf.nl! We zijn benieuwd!

Knutseltips
Knutseltips
Houd je kindje van knutselen? Heb je een wild dierenfeestje? Bekijk deze knutseltips.
Lees meer
Maak gave dierenmaskers
Maak gave dierenmaskers
Print je favoriete dier uit en maak er een gaaf masker van.
Lees meer
Baby orang-oetan verschrikt met grappig statisch haar
Word WWF-Ranger (3 t/m 6 jaar)
WNF-Rangers leren op een speelse en interactieve manier over dieren en de natuur. Maak je kind lid voor €3,95 per maand
Lees meer