School haalt geld op met lasergame

School haalt geld op met lasergame

Een eenvoudige sponsorloop organiseren was een optie, maar het werd een laserjungle voor WWF. Daarmee haalde de Elckerlycschool geld op voor het Wereld Natuur Fonds.

'Bedenk een gezamenlijk evenement en voer dit uit'. Dat was de opdracht voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de Elckerlycschool. Een eenvoudige sponsorloop organiseren was een optie, maar het werd een laserjungle voor het WNF.

De opdracht kwam vooruit uit de samenwerking tussen de basisschool en het Roland Holst College. Zo maken leerlingen uit groep 7 en 8 niet alleen kennis met de grote school en spannende pubers, maar ook met de manier van werken. Ze moeten in groepjes aan de slag en mogen soms binnen een thema ook helemaal zelf iets bedenken.

Om de opdracht goed uit te voeren was een goede voorbereiding noodzakelijk: marketing, financiën, sponsoring en inzameling van het goede doel. Er werden brieven geschreven naar de wethouder van Sport in Hilversum, WNF-ambassadeurs, schooldirecties, ouders en BN'ers.

Een andere groep boog zich over mogelijke locaties om te lasergamen. Nadat eerst het Marktplein werd genoemd, viel de keuze op het Media Park. Dat heeft toch meer landelijke bekendheid en daar komen nog weleens BN'ers voorbij, was de ambitieuze gedachte.

Vrijdag was de grote dag. Twee uur lang streden zes teams van beide groepen om de finaleplaats. In de eindstrijd namen de winnaars het op tegen een team van juffen van groep 7 en 8 en het Roland Holst, de directeur van de Elckerlyc, een vrijwilliger van het WNF en de presentator van de dag Teun Aarden. Deze groep was kansloos tegen de jonge winnaars.

In Beeld en Geluid eindigde het evenement met de bekendmaking van het eindbedrag. De cheque van maar liefst 2161,85 euro werd overhandigd aan de echte, levende WNF-panda. Een geweldig bedrag, dat de kinderen met hun eigen ideeën en actie gezamenlijk bijeen hebben gebracht.

Bron: www.gooieneembode.nl
20 tips om actie te voeren
20 tips om actie te voeren
Bekijk deze actietips en je weet precies hoe je actie kunt voeren voor jouw favo dier.
Lees meer
Rangeractie 2019
Rangeractie 2019
Dit jaar voeren we actie voor de zeeschildpad! Doe jij mee?
Lees meer
Lilly zit in haar voortuin met haar buit uitgestald
Lilly voert actie voor een schonere wereld
Lilly Platt (9) voert actie. Ze ruimt plastic en ander afval op en met succes; ze heeft al meer dan 100 kilo opgehaald! Maar daar blijft het niet bij.
Lees meer
Kees voert actie in korte broek
Kees voert actie in korte broek
Geld ophalen voor bedreigde dieren kun je op allerlei manieren doen. Maar Kees heeft een wel heel bijzondere manier om actie te voeren.
Lees meer