Tesse is plastictariër

Tesse is plastictariër

Tesse is 10 jaar en gebruikt geen wegwerpplastic meer. Zou jij dat ook kunnen?

"Een tijd geleden hoorde ik op school over de plasticsoep. Boyan Slat wil de oceanen opruimen en vertelde in een filmpje dat als wij allemaal geen wegwerpplastic zouden gebruiken, hij dat werk niet zou hoeven doen. Sindsdien eet en drink ik niks meer dat in plastic is verpakt. Ik ben dus een plastictariër."

Is het moeilijk?

"In het begin was het best moeilijk, want 70% van de producten in supermarkten zit in plastic. Maar op de markt gelukkig niet. Daarom doen wij thuis tegenwoordig vooral boodschappen op de markt en dan nemen we eigen bakjes en katoenen tasjes mee om alles in te doen."

Kun je nog wel snoepen?

"Ik eet geen lolly’s of in plastic verpakte chips meer, maar verder is er niet echt iets wat ik mis. Ik heb posters in ons dorp opgehangen met de tekst: 'Word ook plastictariër!' Ik hoop dat mensen die dat lezen besluiten om ook bij te dragen aan een schonere aarde."

7 tips om minder plastic te gebruiken
7 tips om minder plastic te gebruiken
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er minder plastic in zee komt? Het begint met deze 6 tips.
Lees meer
Maak je sportclub of school wegwerpplasticvrij
Maak je sportclub of school wegwerpplasticvrij
De Plastic Bende wil ervoor zorgen dat heel Nederland wegwerpplastic vrij wordt! Sluit je ook aan bij de Plastic Bende en maak jouw school of sportclub plastic vrij!
Lees meer
20 tips om actie te voeren
20 tips om actie te voeren
Bekijk deze actietips en je weet precies hoe je actie kunt voeren voor jouw favo dier.
Lees meer