Vegan koekjes recept

Vegan koekjes recept

Zin om koekjes te bakken. Leuk om te doen en zeker als ze gemaakt zijn van alleen maar ingrediënten die goed voor jou zijn én voor onze aarde.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram gedroogde cranberry’s, of vulling naar keuze
  • 220 gram havermout
  • 150 ml water of plantaardige melk
  • 100 gram rozijnen
  • 2 rijpe bananen
  • 1 eetlepel water
  • een kom
  • een bakplaat met pakpapier of vormpjes.

Wat moet je doen?

Prak de bananen in de kom. Doe daarna de havermout, rozijnen, cranberry’s en water erbij totdat het lekker kleverig wordt. Maak daarna kleine bolletjes en leg deze op het bakpapier (op de bakplaat) en druk ze een beetje plat. Of doe het mengsel in de bakfiguurtjes.

Leg de bakplaat daarna in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat de boel in 20 minuten gaar bakken. Als de koekjes na 20 minuten nog niet helemaal hard zijn, dan kun je ze nog iets langer in de oven doen.

En klaar zijn je eigen gemaakte vegankoekjes! Zijn ze lekker?

Stuur een foto of video van jouw en je zelfgemaakt koekjes naar WNF-Rangers via Instagram @wnfrangers of met #wnfrangers of mail naar inzending@wwf.nl en maak kans op een van de WNF-Rangers-prijzenpakketten!
Schattig! Een pandajong van 5 maanden oud
Missie 1: Zelf scheerschuim of gezichtsmasker maken
Staan er bij jou ook beautyproducten zoals scheerschuim, zeep en gezichtsmaskers in de badkamer? Maak ze zelf! Superleuk, goedkoop én duurzaam.
Lees meer
Jaguar, Brazilië
Missie 2: duurzaam shoppen
De kledingindustrie is een grote vervuiler. Maar wist je dat je ook op een duurzame manier aan een nieuw kerst-outfit kunt komen?
Lees meer
Verwen de vogels met deze muffin-vetbollen
Verwen de vogels met deze muffin-vetbollen
Geef meesjes, mussen en vinken in je tuin ook een lekker kerstdiner! Maak zelf muffin-vetbolletjes.
Lees meer
Vegan koekjes recept
Vegan koekjes recept
Het is bijna vakantie! Alle tijd dus om iets lekkers te bakken. Vandaag ga je koekjes bakken met ingrediënten die goed voor jou zijn én voor onze aarde.
Lees meer
Meisje met rugzak in het bos
De missies
Check hier de missies om de wereld een beetje groener te maken. Hoe meer missies je uitvoert, hoe meer kans je ook maakt op leuke prijzen.
Lees meer
Jongen op het strand
Win leuke prijzen!
Van 17 t/m 21 december kun je meedoen met WNF-Rangers on a mission. Lees hier wat je moet doen om kans te maken op leuke prijzen.
Lees meer
Dierenvormpjes
Dierenvormpjes
Ronde pannenkoeken? Dat is zo saai! Met deze (pannen)koekvormpjes maak je razendsnel een (pannen)koek in de vorm van een panda of ander dier.
Ga naar de webshop