Versiertrucs van dieren

Versiertrucs van dieren

Het is bijna Valentijnsdag! Dieren hebben zo hun eigen versiertrucs. Check deze eerst even voordat je je crush de liefde verklaart.

Brom als een verliefde krokodil

Krokodillen maken niet zo vaak geluid. Maar een verliefde krokodil doet dat wel. Vooral de mississippi-alligator kan er wat van. Het mannetje maakt een enorm lage bromtoon. Zijn hele lijf trilt mee en het water rondom hem ook. Als een verliefd vrouwtje dat hoort, is ze verkocht. Als ze het dan ook een grote, stoere vent vindt, is het snel aan.

Mississippi-alligator

Something new, something blue

Prieelvogelmannetjes verleiden een vrouwtje met een tentoonstelling. Wat ze laten zien, verschilt per soort. De satijnblauwe prieelvogel verzamelt allemaal blauwe dingen: van bloemblaadjes tot pennendoppen.

Dance like a scorpion

Schorpioenen hebben een bijzondere paringsdans. Ze pakken elkaars scharen vast en draaien in het rond, doen stapjes opzij, naar voren en naar achter. Het lijkt ingestudeerd, maar het gaat allemaal vanzelf.

Gele schorpioen

Baby koest moeder orang-oetan in Borneo
Stuur een valentijns-ecard
Heb je een crush op iemand? Stuur dan deze supercute Valentijnskaarten!
Lees meer
Een klein zeeschildpadje kruipt uit een ei op een strand
Klimaatverandering brengt schildpadden in gevaar
Door opwarming van de aarde is de groene zeeschildpad bij de Great Barrier Reef in Australië in gevaar. Er worden namelijk alleen maar vrouwtjes geboren.
Lees meer