Mees maakt beste natuurfoto 2017

Mees maakt beste natuurfoto 2017

Hij fotografeerde een dode eekhoorn langs de kant van de weg, terwijl op de achtergrond een felgele cabrio aanstormt.

Iedereen in Nederland kon meedoen aan deze grote fotowedstrijd. Er zijn er dan ook duizenden binnen gekomen. En daar zijn door een jury, met Humberto Tan en Kim Feenstra, 30 foto's uitgekozen die kans maken op een prijs. Er zijn 4 prijzen: Hoofdprijs, Volwassene, Young Talent en Kids.

Via WNF.nl kon gestemd worden op een van de 30 beste foto's.

De winnaars

De Kids Award is gewonnen door de 11-jarige Mees van Eerd uit Amersfoort. Hij fotografeerde een dode eekhoorn langs de kant van de weg, terwijl op de achtergrond een felgele cabrio aanstormt.

Bij de Young Talents won de 14-jarige Nicky van Opstal uit het Noord-Brabantse Rijen de prijs. Ze maakte een foto met schelpen die als vlinders van het Noordzeestrand lijken weg te fladderen.

De Publieksprijs (gekozen door alle mensen die via WNF.nl gestemd hebben) is gewonnen door Ian Kneepkens uit Haarlem. Hij maakte een foto van het gezicht van een chimpansee die achter tralies vast, in een opvangcentrum in Kameroen.

De hoofdprijs, de WNF-Frans Lanting Award, is gewonnen door Koen Hoekemeijer uit Amsterdam. Hij fotografeerde een moederbultrug en haar jong.

Fotoboek

De 200 beste foto's zijn te zien in het boek Beeldverhalen. Dit boek kun je bestellen in onze webshop. Leuk cadeautje voor jezelf of voor iemand anders. Vraag eerst even aan je ouders of je het boek mag bestellen.

Stem op de mooiste natuurfoto 2018
Stem op de mooiste natuurfoto 2018
Wat wordt de mooiste natuurfoto van 2018?
Lees meer
De mooiste foto van fotograaf Daniel Nelson
De mooiste foto van fotograaf Daniel Nelson
Fotograaf Daniel Nelson vertelt wat zijn mooiste natuurfoto is.
Lees meer
3 tips om de beste fotograaf te worden
3 tips om de beste fotograaf te worden
Fotograaf Daniel Nelson geeft je tips om de beste foto's te maken.
Lees meer