Mees maakt beste natuurfoto 2017

Mees maakt beste natuurfoto 2017

Op 26 november werd de WNF-Frans Lanting Photo Award uitgereikt! De prijs gaat naar degene die de mooiste natuurfoto van 2017 heeft gemaakt.

Iedereen in Nederland kon een foto opsturen. Er zijn er dan ook duizenden binnen gekomen. En daar zijn door een jury, met Humberto Tan en Kim Feenstra, 30 foto's uitgekozen die kans maken op een prijs. Er zijn 4 prijzen: Hoofdprijs, Volwassene, Young Talent en Kids.

Via WNF.nl kon gestemd worden op een van de 30 beste foto's. Zondag 26 november werden de winnaars bekend gemaakt.

De winnaars

De Kids Award is gewonnen door de 11-jarige Mees van Eerd uit Amersfoort. Hij fotografeerde een dode eekhoorn langs de kant van de weg, terwijl op de achtergrond een felgele cabrio aanstormt.

Bij de Young Talents won de 14-jarige Nicky van Opstal uit het Noord-Brabantse Rijen de prijs. Ze maakte een foto met schelpen die als vlinders van het Noordzeestrand lijken weg te fladderen.

De Publieksprijs (gekozen door alle mensen die via WNF.nl gestemd hebben) is gewonnen door Ian Kneepkens uit Haarlem. Hij maakte een foto van het gezicht van een chimpansee die achter tralies vast, in een opvangcentrum in Kameroen.

De hoofdprijs, de WNF-Frans Lanting Award, is gewonnen door Koen Hoekemeijer uit Amsterdam. Hij fotografeerde een moederbultrug en haar jong.

Fotoboek

De 200 beste foto's zijn te zien in het boek Beeldverhalen. Dit boek kun je bestellen via WNF.nl. Leuk cadeautje voor jezelf of voor iemand anders. Vraag eerst even aan je ouders of je het boek mag bestellen.

Bestel het fotoboek