Wat kun je beter wel/niet doen op vakantie

Wat kun je beter wel/niet doen op vakantie

Een mooi sieraad van schildpad of koraal, een selfie met een tijger, een ritje maken op een olifant...Van je vakantie wil je natuurlijk een mooie herinnering hebben.

Maar niet alles wat je doet op vakantie is goed voor de natuur of dieren. Daarom zetten we de tips en tops voor je op een rijtje. Zo help jij mee om wild life crime te stoppen!

Selfie met een tijger?

Top: Maak veel mooie foto’s van en in de natuur.

Tip: Beter is het om geen selfies te maken met een tijger of ander wild dier, zoals luiaard, lori, koala, zeeschildpad etc. De tijgers zijn speciaal voor de toeristen gefokt. Als ze te oud zijn en niemand meer met ze op de foto wil, worden de gedood. Dan worden de tanden of de huid illegaal verkocht.

Tijgerwelp in India

Mooi beeldje van ivoor?

Top: Koop iets wat je vaak zult gebruiken in Nederland. Zo denk je extra vaak terug aan je vakantie.

Tip: Koop geen sieraden die gemaakt zijn van ivoor. Het ivoor komt van de slagtanden van olifanten die hiervoor gedood zijn.

Olifant in de jungle verstopt oerwoud

Zwemmen met een dolfijn?

Top: Ga lekker naar het strand en zwemmen in zee.

Tip: Ga niet naar een dolfijnenpark of ga niet zwemmen met dolfijnen in gevangenschap. Veel dolfijnen gevangen en zo uit de zee gehaald. Ze sterven hierbij of zitten voorgoed gevangen in een klein bad.

Dolfijnen, Fiji

Zitten op een olifant?

Top: Ga de jungle in om olifanten in het wild te zien of bezoek een weeshuis voor olifanten.

Tip: Ga niet op een olifant zitten of er een ritje op maken. De olifanten die hiervoor gebruikt worden, zijn toen ze klein waren bij hun moeder weggehaald. De verzorgers hebben vaak een olifantenhaak om de dieren onder controle te houden.

Jonge afrikaanse olifant rent door water, Zuid-Afrika

Eten op het strand?

Top: Ga lekker picknicken op het strand. Het is vakantie, dus neem extra veel lekkere dingen mee!

Tip: Bewaar je afval en gooi het in de prullenbakken. Als die er niet staan, neem dan je afvak mee naar huis. Als je plastic achterlaat, kunnen vissen, zeeschildpadden en andere zeedieren stikken erin stikken.

Schildpad, Wonderen
Een zeehond ligt op een open strand met de zee op de achtergrond
Schoon strand
De oceaan, zeedieren en koraalriffen worden ernstig bedreigd. Maar het is nog niet te laat. Wij hebben een reddingsplan om samen met jou de oceanen de beschermen.
Lees meer
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Wil jij iets doen voor het klimaat, wilde dieren en de natuur? Word dan WWF-Ranger!
Lees meer