Wat vind jij het meest stoere dier?

Wat vind jij het meest stoere dier?

Laat je mening weten! Doe mee met onze poll

De jaguar

De jaguar is de grootste kat van Amerika. Ze jagen bij voorkeur op grote prooien, zoals tapirs, capibara's (grote knaagdieren) en pekari's (een soort zwijnen). Maar de jaguar neemt ook genoegen met kleinere dieren, van zoetwaterschildpadden tot kevers. 

De leeuw

Anders dan bij andere katten zien de leeuwenmannetjes er door hun indrukwekkende manen anders uit dan de vrouwtjes (leeuwinnen). Meestal bestaat een groep uit een stuk of 5 vrouwtjes, hun jongen en een volwassen man. Een groep bezet een eigen plek dat het mannetje bewaakt. Meestal volstaat brullen maar soms komt het tot een direct gevecht. Als de man het verliest, neemt het nieuwe mannetje de leeuwinnen over en dood hij de jonge welpen.

De brilbeer

De brilbeer is de enige beer die in Zuid-Amerika leeft. Hij dankt zijn naam aan de lichte tekening rond zijn ogen. Deze beer klimt goed en brengt een groot deel van zijn tijd door in bomen. 

Gieren met dieren
Gieren met dieren
Zin om even lekker te lachen? Lees dan deze dierenmoppen.
Lees meer
Stem op de mooiste natuurfoto 2018
Stem op de mooiste natuurfoto 2018
Wat wordt de mooiste natuurfoto van 2018?
Lees meer
Zero Waste Hero op School
Zero Waste Hero op School
Ook op school kun je een echte natuurbeschermer zijn! Door bijvoorbeeld steeds een broodtrommel en een drinkfles te gebruiken. We geven je nog 10 extra tips.
Lees meer