Wil jij in een video van WNF?

Wil jij in een video van WNF?

Enthousiaste kinderen gezocht! Voor een nieuwe video zoeken we gemotiveerde en energieke kinderen die de wereld willen veranderen en in actie willen komen voor wilde dieren en de natuur. 

Waar maak jij je zorgen over en zou je actie voor willen voeren? Om je te helpen hebben we vier belangrijke thema’s voor je op een rij gezet waar het Wereld Natuur Fonds zich hard voor maakt. Kies één thema uit en bedenk daar een fantastische actie voor waarbij je volwassenen uitdaagt om mee te doen.

Thema's:

  • Klimaat: het klimaat op aarde verandert snel: het wordt steeds warmer. En daardoor ontstaan problemen voor dieren en planten. Dit kunnen we voorkomen door bijvoorbeeld minder energie te verbruiken. Wat wil jij doen om de klimaatverandering tegen te gaan?
  • Wildlife: het gaat slecht met de wilde dieren. In 40 jaar tijd is hun aantal met de helft gedaald. Dit heeft heel veel verschillende oorzaken zoals klimaatveranderingen, stroperij en het vernietigen van bossen door houtkap. Dit kunnen we voorkomen door bijvoorbeeld alleen nog duurzaam hout te kopen, geen souvenirs uit het buitenland mee te nemen waar dieren voor zijn gedood en door handtekeningen aan regeringen te geven, die met regels en wetten de dieren kunnen beschermen. Wat wil jij doen om wilde dieren te beschermen?
  • Voedsel: het produceren van voedsel is de grootste bedreiging voor de natuur wereldwijd. Er worden natuurgebieden vernield om landbouwgrond van te maken en omdat grond uitgeput raakt wordt er kunstmest en gif gebruikt. Veel van dat voedsel voeren wij vervolgens aan vee, zoals koeien. Dat kan anders. Als we bijvoorbeeld minder vlees en zuivel eten, kunnen we die landbouwgrond gebruiken voor mensenvoedsel. En in Nederland roepen we de Tweede Kamer op om boeren te helpen die natuurvriendelijker willen werken, zodat de bijen, vlinders en weidevogels weer kansen hebben. Wat wil jij doen om duurzamer met voedsel om te gaan?
  • Plastic: er komt elk jaar weer meer plastic in onze zeeën terecht. En als je over het strand loopt, kom je steeds meer plastic tegen. Ook in de zee zijn er ontelbare stukjes plastic. Dit noemen we 'plastic soep'. Plastic vormt een groot gevaar voor zeeschildpadden, zeezoogdieren, vogels en vissen. Zij denken dat het voedsel is en eten het op. Dan stikken ze erin of worden ze vergiftigd. Samen kunnen we het gebruik van plastic verminderen en zorgen dat het niet in de natuur terecht komt. Bijvoorbeeld door geen plastic zakjes meer te gebruiken, plastic te recyclen en grote bedrijven erop aan te spreken dat zij ook minder plastic op de markt moeten brengen. Wat wil jij doen om duurzamer met plastic om te gaan?

Hoe kun jij je opgeven?

  • Maak een korte video met je mobiele telefoon (maximaal 1 minuut) waarin je vertelt over welk thema jij je zorgen maakt.
  • Laat weten wat voor actie je wilt voeren en hoe je volwassenen uitdaagt en inspireert om ook in actie te komen voor de natuur.
  • Stuur deze uiterlijk 2 januari 2019 naar mijnactie@wwf.nl. Vóór 5 januari 2019 hoor je of je wordt uitgenodigd.

Uit alle inzendingen worden 25 kinderen uitgenodigd voor een brainstorm op zaterdagmiddag 12 januari op ons kantoor in Zeist. Daar gaan we met jullie ideeën aan de slag en de beste vier verdienen een plek in de video.