In actie tegen klimaat-verandering

In actie tegen klimaat-verandering

WNF werkt hard om de natuur te beschermen en klimaatverandering tegen te gaan. Maar dat kunnen we niet alleen!

We hebben de hulp van overheden en bedrijven nodig, en van mensen en kinderen zoals jij.

Broeikasgassen verminderen

Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat er over de hele wereld minder broeikasgassen zijn. Dit gas is één van de belangrijkste veroorzakers van klimaatverandering. Bij het gebruik van kolen en olie als energie komt veel van dit gas vrij.

Bij schone, groene energie zoals zonne- en windenergie komen die gassen bijna niet vrij. We zouden in het jaar 2050 al helemaal op schone energie kunnen leven! Dat lukt als we bijvoorbeeld ook veel energiezuiniger gaan bouwen en andere manieren van vervoer gebruiken. Ga eens lekker fietsen in plaats van met de auto! Ook kunnen we meer recyclen en spullen opnieuw gebruiken.

Rook rijst op uit een sterk vervuilende fabriek in Pakistan

Kappen met kappen

Wist je dat bomen CO2-gassen uit de lucht opnemen? In landen zoals Brazilië wordt veel bos gekapt, omdat ze daar veel regenwoud hebben. Mensen willen het land anders gebruiken, bijvoorbeeld om eten op te verbouwen. Maar als er geen bomen meer zijn, dan wordt er dus ook minder CO2-gas opgenomen. Daarom moeten we de oerwouden van de Amazone goed beschermen!

Meedenken en meedoen

Ook doet het WNF veel onderzoek en nemen we deel aan gesprekken over duurzaamheid. Dat betekent dat we kunnen meedenken over hoe we beter kunnen omgaan met allerlei belangrijke grondstoffen.

Dagelijkse duurzame tips!
Dagelijkse duurzame tips!
Wist je dat ook jij elke dag de natuur kan helpen? Van opstaan tot weer slapen gaan. Met deze simpele tips bespaar je niet alleen energie, maar ook je portemonnee (en die van je ouders)!
Lees meer