Schoon strand

Schoon strand

De oceaan, zeedieren en koraalriffen worden ernstig bedreigd. Maar het is nog niet te laat. Help ons mee de oceanen te beschermen!

Bijna 4% van de zee is nu beschermd. Wij willen dat dit in 2020 minstens 10% is. Daar werken we met veel projecten over de oceanen hard aan.

Vissen buiten het net

We helpen lokale vissers hun vistechnieken te verduurzamen. Op die manier wordt de natuur zo min mogelijk belast en is er zo min mogelijk bijvangst. Een voorbeeld dat wereldwijd succes heeft, is het omwisselen van traditionele J-vormige vishaken voor zogenoemde cirkelhaken of C-haken. Dit vermindert de bijvangst van zeeschildpadden met wel 80 %. Zonder dat het ten koste gaat van de vangst.

Schoon strand

Op het strand laten mensen vaak rommel achter. Zo komt er plastic in de zee. WNF organiseert zulke acties om het strand op te ruimen. Elk jaar doen ze dit tijdens de ´Beach clean-up´. In 2017 is wel 310 kilo aan afval opgeruimd. Deze acties helpen niet alleen om afval op te ruimen, maar ook om mensen bewust te maken van het probleem. Help jij ook mee aan een schone zee?

Klimaatverandering

Samen met overheden, consumenten en bedrijven werken we aan groene energie. Daarnaast doen we onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering. Ook onderzoeken we manieren om die gevolgen aan te pakken.

Maak het Noordzee-strand schoon
Maak het Noordzee-strand schoon
Doe in de zomer mee aan de Beach Cleanup Tour en help de Noordzeekust schoon te maken! Ieder strand wordt flink onder handen genomen.
Lees meer
Vraag gratis het Noordzee doe-boekje aan
Vraag gratis het Noordzee doe-boekje aan
Met het Noordzee Doe-Boekje hoef je je zeker niet te vervelen. Bestel het boekje hier gratis.
Lees meer
Kom naar onze evenementen
Kom naar onze evenementen
De vrijwilligers van het Wereld Natuur Fonds organiseren vaak activiteiten voor enthousiaste WNF-Rangers. Kijk wat er te doen is bij jou in de buurt!
Lees meer