China verbiedt handel in ivoor

China verbiedt handel in ivoor

Het nieuwe jaar begint goed voor de olifant! In China is het vanaf 1 januari verboden om in ivoor te handelen. In het land wordt heel veel ivoor verkocht en gekocht. Het meest van alle landen in de wereld.

Stropers halen de slagtanden van olifanten op om deze te verkopen. In China worden er medicijnen en sieraden van gemaakt.

In 1989 was er al een internationaal verbod, dat betekent dat er geen ivoor uit andere landen aan China verkocht mocht worden. Maar in China zelf mocht oud ivoor nog wel gewoon verkocht worden. Zo konden handelaren gemakkelijk fraude plegen. Ze zeiden dan dat ze ivoor wat net van een olifant gehaald was, al jarenlang hadden. Dat kan nu dus niet meer, omdat de handel in alle ivoor verboden is.

In Europa is het al jaren verboden om in ivoor te handelen. Alleen spullen van ivoor die vóór 1990 gemaakt zijn, mogen nog verkocht worden.

Knus kiekje van een baby olifant met zijn familie
Spreekbeurt over de olifant
Vertel je klasgenootjes alles over de olifant. Zo help je mee om dit mooie dier te beschermen! De olifant is de absolute kampioen van de landdieren.
Lees meer