Resultaten rangeractie operatie olifant!

Resultaten rangeractie operatie olifant!

De WNF-Rangerclub en Zapp Your Planet voerden in 2016 samen actie voor de Afrikaanse olifant. Er is uiteindelijk een (oli)fantastisch bedrag van €328.316,- opgehaald! 

Resultaten

Duizenden kinderen haalden met de actie ‘Operatie Olifant!’ geld op om de olifant te helpen. Van het geld zijn nieuwe spullen gekocht voor de parkrangers in Afrika. Zo hebben de parkrangers nieuwe jeeps, wildcamera’s, nieuwe uniformen, GPS gekregen en nog veel meer! Nu kunnen ze de olifanten beter beschermen tegen stropers. Ook strijdt WNF voor betere regels rond ivoorhandel in Afrika. 

Langer gevangen 

De stroperijcrisis van olifanten is helaas nog lang niet voorbij. Gelukkig heeft de actie wel resultaat opgeleverd. Meer en meer stropers en ivoorhandelaren in Afrika gaan de gevangenis in. Ze worden strenger gestraft dan vroeger. Ze moeten langer vastzitten en meer geld betalen. 

Top verbod!

In december 2016 nam China een groot en belangrijk besluit. Vanaf eind 2017 is het officieel verboden te handelen in ivoor in China. WNF-wildlife crime expert Christiaan van der Hoeven: “De Chinese overheid laat zien dat ze de stroperijcrisis zeer serieus nemen. Nu zal het een stuk moeilijker zijn om verboden ivoor te verkopen.”

Expeditie Operatie Olifant

Minke en Sebastiaan mochten samen met échte parkrangers op zoek naar de mysterieuze bosolifant!