Strengere regels helpen dieren

Strengere regels helpen dieren

Gelukkig gaat het dankzij strengere regels en betere bescherming al wat beter met de meeste olifanten en andere dieren.

Maar als we ze niet heel goed blijven beschermen kunnen ze zomaar weer in de problemen komen. Kijk maar eens naar de bosolifant, die nog steeds op het randje van uitsterven staat…

Anti-stroperij

We werken samen met de organisatie TRAFFIC om stroperij tegen te gaan. Zij sporen, met onze hulp, stropers en ivoorhandelaren op.

Ook zorgen we ervoor dat er meer parkrangers kunnen worden opgeleid. Zij kunnen de olifanten goed in de gaten houden en beschermen. We geven ze dan de nieuwste techniek zoals GPS-systemen en drones.

Patrouilleren vanuit de lucht

Helaas gebruiken stropers ook steeds meer technologie, zoals infraroodcamera’s en wapens. De parkrangers moeten dus ook steeds meer nieuwe uitvindingen gebruiken, om de stropers te pakken. Met een eco-drone bijvoorbeeld. Dat is een klein vliegtuigje zonder piloot, waarmee parkrangers vanuit de lucht boven natuurparken kunnen vliegen. Want een gebied waar een parkranger een dag over loopt of uren voor moet rijden, bekijk je met een eco-drone in een uur.

Spaanse pepers

Je hoeft niet altijd computers of technische dingen te gebruiken om bedreigingen te stoppen.
Om ervoor te zorgen dat dieren, zoals olifanten en mensen minder ruzie krijgen, vergoedt WNF soms de schade die olifanten maken aan akkers. Zo krijgen de mensen hun geld terug en zijn ze dus niet meer zo boos.

Ook doen we onderzoek: de Afrikaanse olifant heeft een hekel aan de scherpe geur van Spaanse pepers, dus wrijven mensen die op hun hekken. Zo blijven olifanten uit de buurt. Slim hè?

Knus kiekje van een baby olifant met zijn familie
Spreekbeurt over de olifant
Vertel je klasgenootjes alles over de olifant. Zo help je mee om dit mooie dier te beschermen! De olifant is de absolute kampioen van de landdieren.
Lees meer
Ranger Said zit op de uitkijk over een rivier in Selous, Tanzania
Strijd tegen stropers: parkranger Gilles vertelt
Parkranger Gillesstrijd elke dag tegen stropers in het Nki Nationaal Park. Dit ligt in Kameroen (Midden-Afrika). Daar wonen veel bosolifanten. Helaas worden ze ernstig bedreigd door stropers.
Lees meer
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Wil jij iets doen voor het klimaat, wilde dieren en de natuur? Word dan WWF-Ranger!
Lees meer