Strengere regels helpen olifanten

Strengere regels helpen olifanten

Gelukkig gaat het dankzij strengere regels en betere bescherming al wat beter met de meeste olifanten.

Maar als we ze niet heel goed blijven beschermen kunnen ze zomaar weer in de problemen komen. Kijk maar eens naar de bosolifant, die nog steeds op het randje van uitsterven staat…

Anti-stroperij

We werken samen met de organisatie TRAFFIC om stroperij tegen te gaan. Zij sporen, met onze hulp, stropers en ivoorhandelaren op.

Ook zorgen we ervoor dat er meer parkrangers kunnen worden opgeleid. Zij kunnen de olifanten goed in de gaten houden en beschermen. We geven ze dan de nieuwste techniek zoals GPS-systemen en drones.

Spaanse pepers

Om ervoor te zorgen dat olifanten en mensen minder ruzie krijgen, vergoedt WNF soms de schade die olifanten maken aan akkers. Zo krijgen de mensen hun geld terug en zijn ze dus niet meer zo boos.

Ook doen we onderzoek: de Afrikaanse olifant heeft een hekel aan de scherpe geur van Spaanse pepers, dus wrijven mensen die op hun hekken. Zo blijven olifanten uit de buurt. Slim hè?

Knus kiekje van een baby olifant met zijn familie
Spreekbeurt over de olifant
Vertel je klasgenootjes alles over de olifant. Zo help je mee om dit mooie dier te beschermen! De olifant is de absolute kampioen van de landdieren.
Lees meer