Neushoorns beschermen tegen stropers

Neushoorns beschermen tegen stropers

WNF werkt al heel lang aan de bescherming van de neushoorn. En dat werkt: de afgelopen 30 jaar lopen er dankzij de inzet van WNF weer meer neushoornsoorten rond.

Maar er worden zo ontzettend veel neushoorns gestroopt dat er echt meer moet gebeuren om ze te helpen!

Stroperij tegengaan

Om neushoorns te helpen moeten we ze zo goed mogelijk beschermen tegen stropers. Dat doen we door parkrangers op te leiden. We helpen ze daarbij met de nieuwste technische snufjes. Zo zijn er speciale drones, waarmee ze stropers vanuit de lucht in de gaten kunnen houden.

De straffen voor stropers in Afrika zijn fors: je kunt wel 5 tot 29 jaar gevangenisstraf krijgen! Jammer genoeg schrikt dit stropers niet helemaal af, omdat de kans vrij klein is dat ze worden gepakt.

Droomt van een stroperij vrij land
Droomt van een stroperij vrij land

Vraag naar spullen tegengaan

Het is natuurlijk net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen in Azië geen spullen van neushoornhoorn meer willen kopen. Daarom leggen we mensen uit waar die spullen van worden gemaakt en zorgen we ervoor dat het kopen en verkopen van verboden is.

Leefgebieden beschermen

In Afrika en Azië verbinden we leefgebieden van de neushoorns, zodat het dier een groter gebied krijgt om in te leven. Soms verhuizen we zelfs neushoorns via een helikopter!
Zo weten we zeker dat de dieren genoeg ruimte en eten hebben. In Azië is vooral het beschermen van het leefgebied belangrijk. Want dan mag het land dus ook niet voor iets anders worden gebruikt!

Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Wil jij iets doen voor het klimaat, wilde dieren en de natuur? Word dan WWF-Ranger!
Lees meer