Over Team Tijger

Over Team Tijger

Waarom voeren we actie voor de tijger? En hoe voeren we precies actie?

De tijger is krachtig en sterk. Toch heeft hij onze hulp hard nodig! 100 jaar geleden waren er nog 100.000 wilde tijgers. Stropers doden ze om medicijnen en andere producten van te laten maken. En omdat mensen steeds meer huizen, wegen en fabrieken bouwen, wordt hun bos steeds kleiner. Om de tijger te beschermen is er geld nodig. 

Doe mee met de WNF-Rangeractie voor de tijger! Er zijn nog maar 3900 tijgers in het wild, dat is veel te weinig. Landen hebben met elkaar afgesproken om in 2020 weer 6000 tijgers in het wild te hebben. Om de tijger goed te kunnen beschermen is veel geld nodig. Daarom komen we in actie. Sluit je aan bij Team Tijger en doe mee!

Een Siberische tijger in de sneeuw in het Russische verre oosten

Samen in actie voor twee keer zoveel tijgers

Al 10 jaar voert WNF elk jaar samen met kinderen actie voor een bedreigd dier. Dit jaar voeren WNF-Rangers tussen april en juni actie voor de tijger. Samen met Niek Roozen halen duizenden kinderen massaal geld op. Dat doen ze door catcakes te verkopen, lege flessen op te halen, sponsorlopen te organiseren of andere acties te houden.

Wat doet WNF met het geld?

Met het geld dat opgehaald wordt tijdens de actie, kunnen we de tijger beschermen. Daarmee gaan we:

  1. Stropers tegenhouden
  2. Handel in tijgerproducten stoppen
  3. Tijgers meer veilig leefgebied geven
  4.  Gewonde tijgers opvangen, oplappen en weer vrijlaten

Dankzij een wereldwijd actieplan is er weer hoop voor de tijger en gaat het voorzichtig weer iets beter. Met jouw hulp kunnen de parkrangers van het Wereld Natuur Fonds ervoor zorgen dat er straks weer 6000 tijgers in het wild rondlopen.

20 tips om actie te voeren
20 tips om actie te voeren
Bekijk deze actietips en je weet precies hoe je actie kunt voeren voor jouw favo dier.
Lees meer