Over Team Tijger

Over Team Tijger

Waarom voeren we actie voor de tijger? En hoe voeren we precies actie?

De tijger is krachtig en sterk. Toch heeft hij onze hulp hard nodig! 100 jaar geleden waren er nog 100.000 wilde tijgers. Stropers doden ze om medicijnen en andere producten van te laten maken. En omdat mensen steeds meer huizen, wegen en fabrieken bouwen, wordt hun bos steeds kleiner. Om de tijger te beschermen is er geld nodig. 

Rechteroog en deel van de kop van een tijger
Meld je actie aan
De tijger is indrukwekkend en sterk. Toch heeft hij onze hulp hard nodig. Stropers doden tijgers om medicijnen en andere producten van te laten maken. Doe mee en kom in actie.
Meld je actie aan

Doe mee met de WNF-Rangeractie voor de tijger! Er zijn nog maar 3900 tijgers in het wild, dat is veel te weinig. Landen hebben met elkaar afgesproken om in 2020 weer 6000 tijgers in het wild te hebben. Om de tijger goed te kunnen beschermen is veel geld nodig. Daarom komen we in actie. Sluit je aan bij Team Tijger en doe mee!

Een Siberische tijger in de sneeuw in het Russische verre oosten

Samen in actie voor twee keer zoveel tijgers

Al 10 jaar voert WNF elk jaar samen met kinderen actie voor een bedreigd dier. Dit jaar voeren WNF-Rangers tussen april en juni actie voor de tijger. Samen met Niek Roozen halen duizenden kinderen massaal geld op. Dat doen ze door catcakes te verkopen, lege flessen op te halen, sponsorlopen te organiseren of andere acties te houden.

Wat doet WNF met het geld?

Met het geld dat opgehaald wordt tijdens de actie, kunnen we de tijger beschermen. Daarmee gaan we:

  1. Stropers tegenhouden
  2. Handel in tijgerproducten stoppen
  3. Tijgers meer veilig leefgebied geven
  4.  Gewonde tijgers opvangen, oplappen en weer vrijlaten

Dankzij een wereldwijd actieplan is er weer hoop voor de tijger en gaat het voorzichtig weer iets beter. Met jouw hulp kunnen de parkrangers van het Wereld Natuur Fonds ervoor zorgen dat er straks weer 6000 tijgers in het wild rondlopen.

Team Tijger actietips
Team Tijger actietips
Bekijk deze actietips en je weet precies hoe je actie kunt voeren voor de tijger.
Lees meer
Download extra actiemateriaal
Download extra actiemateriaal
Zijn je SMS-bonnen op, heb je foto's nodig of wil je weten hoe je nog meer actie kunt voeren? Download dan dit extra actiemateriaal.
Lees meer
Kom in actie met je school
Kom in actie met je school
De WNF-Rangers voeren tussen maart en juni actie voor de prachtige tijger. Ook jij kan met jouw school of BSO de tijger helpen. Vraag het gratis lespakket aan en doe mee!
Lees meer