Recept  Tijgerkoekjes

Recept Tijgerkoekjes

Bak zelf ook eens tijgerkoekjes! Heel lekker, mooi en je kunt ze ook nog eens verkopen.

Ingrediënten

  • 175 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 2 scharrelei(eren)
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 400 gram bloem, en nog wat om het werblad te bestuiven
  • poedersuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Benodigheden

  • deegroller
  • bakpapier
  • koekvormpjes (katten)

Bereiden

  1. Roer de boter en de suiker door elkaar en klop de eieren erdoorheen. Kneed met koele handen de kaneel, bloem en een theelepel zout erdoor.
  2. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  4. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot circa 1/2 centimeter dik. Steek er met de koekvormpjes katten uit. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze 10-12 minuten in de oven.
  5. Laat de koekjes afkoelen.
  6. Roer 2-3 eetlepels water door de poedersuiker, zodat er een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Bestrijk met behulp van een theelepel de koekjes met een dikke laag glazuur. Laat het glazuur drogen. Roer een eetlepel cacaopoeder door de rest van het glazuur. Maak je eigen spuitzakje (zie tip) of doop een satéprikker of heel dun penseeltje in het gekleurde glazuur en teken een patroon op de tijgers.