Team Tijger actietips

Team Tijger actietips

Wil je graag actievoeren voor de tijger, maar weet je niet precies wat je kunt doen? Check dan deze actietips.

1. Cat Cakes

Bak samen met je klasgenoten echte 'cat cupcakes' (cupcakes in tijgerthema) of tijgerkoekjes en verkoop ze aan je ouders of buren. Lees hier hoe je tijgerkoekjes bakt.

2. Maak een tijger-gelddoos

Kom je in actie? Zorg dan dat je een mooie tijger-gelddoos maakt voor jouw opgehaalde geld!

Kom naar de finale
Kom naar de finale
Op 3 juni is de finale van Team Tijger! Ben jij erbij? Bestel je tickets snel!
Kom naar de finale

3.Catwalk

Organiseer een echte catwalk bij jou op school. Nodig iedereen uit die je kent en show de mooiste tijgeroutfits. Tip: zorg dat je jouw tijger-gelddoos bij de hand hebt voor het ingezamelde geld.

4. Verkoop anti-STROOPwafels.

Koop of maak stroopwafels. Plak er een mooie sticker op en verkoop ze voor een leuke prijs.

5. Tijgerennn...

Zet een speciaal 'tijgerparcours' uit en laat je sponsoren per 'getijgerde' ronde. Tip: maak de rondjes niet te lang ;)

6. Restaurant

Tover je huis, je sportclub of je klaslokaal voor een avond om in tijger-restaurant. Kook heerlijke gerechten en verwen je gasten extra met een catcake als toetje. Hoe meer je gasten genieten, hoe meer ze zullen betalen voor het eten.

7. Tijger tattoo

Heb je een penseel en schmink bij de hand (en natuurlijk een aantal vrienden, neefjes, nichtjes of klasgenoten)? Zet dan met je penseel een echte tijgertattoo op de arm of het been van je vrienden en vriendinnen. Voor elke tattoo die je zet, vraag je een klein bedrag. De opbrengst gaat naar de tijger!

8. Alle flessen verzamelen!

Verzamel met je vrienden of met de klas zoveel mogelijk lege flessen. Lever ze in bij de supermarkt. Met de opbrengst kunnen we de tijger beschermen.

9. Penalty's

Houd je van voetbal? Organiseer dan een penalty/shootout-competie of 'latje trap' met je vrienden. Laat je sponsoren door familie en vrienden. Voor elk doelpunt dat je maakt (of tegenhoudt), krijg je geld. Je kunt het natuurlijk nog spannender maken door een blinddoek voor te doen.

10. Lesmarathon

Organiseer een lesmarathon bij jou op school en laat je sponsoren voor elk uur dat je les hebt. Vraag je juf of meester om speciale lessen te geven over de tijger.

11. BINGO!

Organiseer een bingo-avond voor je familie. Vraag de deelnemers om een kleine bijdrage voor de tijger. Tip: knutsel zelf een speciale tijgerprijs voor de winnaar. BINGO!

12. Loterij

Organiseer een loterij. Hoe dat precies werkt, zie je hier.

13. Heitje voor karwijtje

Haal met klusjes geld op bij je familie en in je straat. Je kunt bijvoorbeeld honden uitlaten, auto's wassen, onkruid wieden, gras maaien of oppassen. Vraag je vrienden om mee te doen, zo is het ook nog eens supergezellig.

14. Armbandjes

Maak zelf armbandjes met tijgerkleuren, oranje en zwart. Verkoop deze aan vrienden en familie. De opbrengst gaat dan naar de tijger.

15. Telefoon-challenge

Kun jij geen minuut zonder je telefoon? Raak je in paniek als de batterij bijna leeg is? Doe dan deze challenge! Ga zo lang als je kunt telefoonloos door het leven. Je ouders en vrienden hebben vast een hoog bedrag per dag over voor deze challenge. Hoe lang ga je het volhouden?

Wil je actievoeren? Meld dan hier je actie aan

Kom naar de finale
Kom naar de finale
Op 3 juni is de finale van Team Tijger! Ben jij erbij? Bestel je tickets snel!
Kom naar de finale
NIels maakt escape room voor Team Tijger
NIels maakt escape room voor Team Tijger
Je kunt op heel veel manieren actievoeren voor Team Tijger. Niels verzon een wel heel bijzondere actie.
Lees meer
Samen in actie voor 2x zoveel tijgers
Kom in actie
De tijger is krachtig en sterk. Toch heeft hij onze hulp hard nodig! 100 jaar geleden waren er nog 100.000 wilde tijgers. Om de tijger te beschermen is er geld nodig. Daarom voert Niek actie. Jij toch ook? Check de video.
Lees meer