Tijgers tellen in Nepal en India

Tijgers tellen in Nepal en India

Om tijgers goed te kunnen beschermen, moeten we eerst weten hoeveel tijgers er nog zijn. Dus…we gaan tijgers tellen!

Dat doen we in India en Nepal. In een gebied zo groot als Limburg, Brabant, Zeeland en Gelderland bij elkaar. Dat is heel moeilijk, maar wel heel belangrijk.
Als we weten hoeveel tijgers er rondlopen, kunnen we goed zien of er nieuwe tijgers geboren worden. En als er nieuwe tijgers geboren worden, betekent het dat de bescherming van de tijger goed gaat.

Camera’s

Tijgers tellen doe je niet zomaar. Er worden wel 1600 camera’s neergezet om de tijgers en hun prooi op beeld vast te leggen. In 2013 zijn de tijgers ook al eens geteld, toen waren er nog 198 in Nepal.

Onderzoek

Het is heel hard nodig dat we tijgers beter onderzoeken. Er zijn er namelijk nog maar 3900 in het wild. In 2010 waren dat er 3200. De laatste jaren is het aantal weer wat gestegen. Dat is goed nieuws, maar door stropers is hij nog wel in gevaar. En het gebied waarin de tijger leeft, wordt op veel plekken ook steeds kleiner. Daarom komt het WNF in actie. We zorgen ervoor dat stropers opgepakt worden en dat de gebieden groter worden. En dat de tijger weer terugkomt in de gebieden waar hij is verdwenen.  

Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Wil jij iets doen voor het klimaat, wilde dieren en de natuur? Word dan WWF-Ranger!
Lees meer
Rennende Siberische tijger in sneeuw
Tijgers tellen! Hoe doe je dat?
Tijgers tellen is geen makkie! Maar hoe doe je dat dan? Sergey Aramilev werkt voor WNF in Rusland. Hij legt uit hoe hij tijgers telt.
Lees meer