Gevaar voor de zeeschildpad

Gevaar voor de zeeschildpad

Zeeschildpadden komen overal op de wereld voor. Ze zwemmen in de zee en vrouwtjes leggen eieren op het strand. Er is alleen wel wat vervelends aan de hand.

Helaas zijn soms de stranden te druk of volgebouwd. Een vrouwtje durft haar eitjes dan niet te begraven in het zand. Ook pakken sommige mensen de eieren uit het zand om ze op te eten.

Plasticsoep

Mensen zijn slordig en gooien rotzooi op het strand of in de zee. Dit is een groot probleem. Al het plastic in de zee vormt een plasticsoep. De zeeschildpadden denken dat plastic zakken kwallen zijn en eten het op. Daardoor worden de dieren ziek of gaan ze dood.

Niet netjes

Vissers hebben grote netten waar soms ook zeeschildpadden inzitten. Dat is niet netjes van de vissers, maar dat gaat per ongeluk. De zeeschildpadden zitten vast en verdrinken dan. Dat gebeurt elk jaar wel bij zo’n 200.000 tot 300.000 zeeschildpadden.

Warmer water

Zeeschildpadden kunnen er niet tegen als het warmer wordt op aarde. Want daardoor komt er veel meer water in de zee en overstromen stranden. Vrouwtjes leggen alleen eieren op het strand waar ze zelf geboren zijn. Als ze hun geboortestrand niet kunnen vinden leggen ze geen eieren.

Waarom zijn zeeschildpadden in gevaar?
Waarom zijn zeeschildpadden in gevaar?
Waarom zijn zeeschildpadden in gevaar?
Lees meer
Een zeeschildpad wordt opgemeten door medewerkers WNF
Hoe helpen we de zeeschildpad?
Om ervoor te zorgen dat zeeschildpadden niet net als de dinosauriërs uitsterven moeten we ingrijpen!
Lees meer
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Wil jij iets doen voor het klimaat, wilde dieren en de natuur? Word dan WWF-Ranger!
Lees meer