Hoe helpen we de zeeschildpad?

Hoe helpen we de zeeschildpad?

Zeeschildpadden zijn echte reizigers. Ze komen in alle warme zeeën van de wereld voor. Ze bestonden zelfs al in de tijd van de dinosauriërs! Maar het gaat de laatste tijd niet goed met de zeeschildpad. Om ervoor te zorgen dat zij niet, net als de dinosauriërs, uitsterven moeten we ingrijpen!

Beschermd leefgebied

WNF wil dat veel meer gebied in zee en aan de kust beschermd wordt, zodat de zeeschildpad rustig kan zwemmen en het strand op kan om eieren te leggen. We vertellen de lokale mensen meer over de illegale handel in schildpadspullen zoals schilden en eieren en dat dat verboden is.

Een grote groep baby zeeschildpadden rennen op het strand richting zee

Turtle-vriendelijke vishaken

Natuurlijk eten mensen die bij de kust wonen veel vis. Veel kustbewoners zijn zelf ook visser. Helaas zwemmen schildpadden soms in de visnetten. We leggen de vissers uit dat je ook met handige netten en haken kunt vissen, waardoor zeeschildpadden niet worden gevangen.

Plastic recyclen

Plastic in de zee is heel gevaarlijk voor veel dieren en niet goed voor het milieu. Daarom doen we hard ons best om mensen aan te moedigen om minder plastic te gebruiken. Of als het niet anders kan, het plastic te recyclen in plaats van te vervuilen. Dan wordt dat plastic gewoon opnieuw gebruikt, dat kan prima. En blijft het uit de oceaan!

Waarom zijn zeeschildpadden in gevaar?
Waarom zijn zeeschildpadden in gevaar?
Waarom zijn zeeschildpadden in gevaar?
Lees meer
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Word WWF-Ranger (7 t/m 11 jaar)
Wil jij iets doen voor het klimaat, wilde dieren en de natuur? Word dan WWF-Ranger!
Lees meer
Lilly zit in haar voortuin met haar buit uitgestald
Lilly voert actie voor een schonere wereld
Lilly Platt (9) voert actie. Ze ruimt plastic en ander afval op en met succes; ze heeft al meer dan 100 kilo opgehaald! Maar daar blijft het niet bij.
Lees meer